Κοινωνία

Ξανά σε δίκη ο χρυσαυγίτης προπονητής για τον βιασμό 14χρονης αθλήτριάς του στην Ιεράπετρα

Η υπόθεση του βιασμού της 14χρονης αθλήτριας του στίβου από τον προπονητή της πριν από 18 χρόνια είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, όταν μετά από χρόνια το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης αποφάσισε να μιλήσει και να καταγγείλει όλα όσα είχαν συμβεί στη διάρκεια της εφηβείας της.

Η καταγγελία έφτασε στις δικαστικές αίθουσες και σήμερα αναμένεται μετά από πολλές αναβολές να αναβιώσει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, με τον 58χρονο πλέον καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή να βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην εκπαιδευτικός πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και είχε οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του είχε επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου το 2015.

Στη συνέχεια ωστόσο, υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης λόγω επιβάρυνσης στην υγεία του, το οποίο και έγινε αποδεκτό. Έκτοτε, η υπόθεση έχει οδηγηθεί σε οδηγηθεί σε δίκη σε δεύτερο βαθμό, παίρνοντας τη μία αναβολή μετά την άλλη.

Υπενθυμίζεται πως πρωτόδικα ο 58χρονος πρώην προπονητής είχε ισχυριστεί ότι δεν βίασε την ανήλικη αθλήτρια αλλά είχε συνάψει ερωτική σχέση μαζί της με τη θέλησή της.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του βιασμού της 14χρονης είναι ένας από τους κατηγορούμενους της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν ενεργά στον πυρήνα του ακροδεξιού μορφώματος στην Ιεράπετρα.

Πηγή: cretapost.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER