Πολιτική

Ξανά στον Εισαγγελέα ο Τσουκάτος

Θόδωρος Τσουκάτος

Ενώπιον των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς βρέθηκε σήμερα ο πρώην στρατηγός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος, μετά την εισαγγελική έρευνα που άνοιξε με αφορμή όσα είπε απολογούμενος στο δικαστήριο για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Ο κατηγορούμενος για δωροδοκία μίλησε για χρηματοδότηση ύψους 16 δις δρχ του ΠΑΣΟΚ την προεκλογική περίοδο του 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ δεν μετακινήθηκε από την γραμμή που χάραξε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επαναλαμβάνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος.

Όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει τις εταιρίες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών αυτών.

Σχετικά με το πού χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα φέρεται να υποστήριξε ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνισε ότι από τα 16 δις δραχμές που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση. Τέλος, φέρεται να επέμεινε ότι από το 2008 -όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens- είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τος ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa