Πολιτική

Ξεκάθαρη απάντηση Δένδια σε Χαρίτση για νομοσχέδιο Κουντουρά

Από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο το οποίο προωθεί και περιλαμβάνει την άρση του κωλύματος των βουλευτών αν επιθυμούν κατέλθουν ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά ως απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση : «Η ρύθμιση για τον σταυρό στις ευρωεκλογές είχε ψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ρύθμιση εκείνη της κυβέρνησης Σαμαρά είχε τη γενική συναίνεση. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία είναι εκ του πονηρού και δεν έχει και τη συναίνεσή μας. Προσβάλλετε τη λογική μας».

Στην συνέχεια συνέχισε λέγοντας: «Για να καταλάβω, αυτή η διάταξη, η αποκαλούμενη και τροπολογία…Κουντουρά, γιατί έρχεται; Έρχεται επειδή η κυβέρνηση, από πραγματική έρευνα των αναγκών, αντιλήφθηκε τώρα, ελάχιστες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ότι απαιτείται αυτή η ρύθμιση, χωρίς να έχει συγκεκριμένα πρόσωπα στο μυαλό της; Σας παρακαλώ πολύ, πείτε μου ειλικρινά, αυτή η διάταξη δεν έχει πρόσωπα πίσω της; Μας προτείνατε αυτήν την τροπολογία χωρίς να έχετε συγκεκριμένα προσωπικά χαρακτηριστικά υποψηφίων; Όταν συντάχθηκε αυτή η τροπολογία, έγινε ερήμην προσώπου και όχι σε μία λυσσώδη μάχη να κρατηθεί μία εικονική κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες εβδομάδες ακόμα; Δεν έγινε όπως εμείς υποψιαζόμαστε; Είμαστε εμείς οι κακοί και εξαιρετικά καχύποπτοι; Εσείς το κάνετε υπέρ της ορθής απονομής δικαίου και της καλής νομοθέτησης;»

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa