Τεχνολογία

Ξεκίνησε η αναβάθμιση των Windows 10 – Τι θα περιλαμβάνει

Την νέα δωρεάν αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος «Windows 10 October 2018» ανακοίνωσε η Microsoft μετά την αναβάθμιση του Απριλίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια, δεν θα υπάρξει άλλη μεγάλη αναβάθμιση μέχρι τέλος του έτους.

Η εγκατάσταση της αναβάθμισης θα γίνει σταδιακά σε όλο τον κόσμο και θα χρειαστεί χρόνος, έως και εβδομάδες, προκειμένου να καλύψει όλους τους χρήστες των Windows 10. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να κατανείμει χρονικά την αναβάθμιση σε εκατομμύρια υπολογιστές.

Όταν η αναβάθμιση έχει «κατέβει» αυτόματα στο μηχάνημα του χρήστη, αυτός θα κληθεί να την εγκαταστήσει στον χρόνο που θα επιλέξει. Αν κάποιος χρήστης έχει λόγο να επείγεται μπορεί χειροκίνητα να επιδιώξει να «κατεβάσει» την αναβάθμιση (μέσω του «Check for updates»), προτού έλθει η σειρά του.

Η νέα αναβάθμιση, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την καλύτερη «επικοινωνία» των Windows με τα λειτουργικά συστήματα Android της Google και iOS της Apple, μετά και το «θάνατο» του Windows Mobile για κινητές συσκευές. Τα νέα Windows θα περιλαμβάνουν τη νέα εφαρμογή Your Phone, που θα παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να έχει άμεση πρόσβαση μέσω του υπολογιστή του στις φωτογραφίες και στα κείμενα του Android smartphone του. Οι χρήστες iPhone θα μπορούν να στέλνουν στο PC τους ιστοσελίδες που βλέπουν στο κινητό τους.

Επίσης, τα νέα Windows θα διαθέτουν το εργαλείο SwiftKey, το οποίο θα προβλέπει τι θέλει να γράψει ο χρήστης, το Cloud Clipboard, με το οποίο ο χρήστης θα είναι σε θέση για πρώτη φορά να αντιγράφει ένα κείμενο ή μια εικόνα σε ένα PC και να το μεταφέρει σε άλλο και με τα πλήκτρα Win key+V, θα κάνει copy-paste σε κείμενα ή εικόνες μεγέθους έως 1 MB.

Έκπληξη προκαλεί και το γεγονός ότι θα περιέχει 157 νέα εικονίδια emoji, βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης αρχείων, δυνατότητα ενσωμάτωσης animations στο Word και στο PowerPoint.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa