Κοινωνία

Στη γενέθλια γη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – Δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου, αλλά και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων για την επιμνημόσυνη δέηση και την ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η κρητική γη υποδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στην τελευταία πράξη για το «ύστατο χαίρε» σε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτικούς άντρες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Βρίσκεται  δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο σημείο που είχαν διαλέξει μαζί πριν δεκατρία χρόνια για να περάσουν την αιωνιότητα, στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων.

κηδεία Μητσοτάκη

avramopoulos κηδεία Μητσοτάκη κηδεία Μητσοτάκη κηδεία Μητσοτάκη
κηδεία Μητσοτάκη κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη κηδεία Μητσοτάκη

Στις 13:30 έκλεισαν οι πύλες του ναού. Μέσα έμειναν οι συγγενείς και οι άμεσοι συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οι καμπάνες από το πρωί χτυπούν πένθιμα, και οι Κρητικοί καταφθάνουν για να υποβάλουν τα σέβη τους στη σορό του πρώην πρωθυπουργού.

κηδεία Μητσοτάκη κηδεία Μητσοτάκη κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη

 

Μετά το τέλος της δέησης, οι Βρακοφόροι της Κρήτης, που στέκονται φρουροί από χθες δίπλα στη σορό, θα σηκώσουν στους ώμους τους το φέρετρο και θα το μεταφέρουν σε μία απόσταση 20 μέτρων.

τάφος Μητσοτάκης

Η σορός του μεγάλου ηγέτη θα τοποθετηθεί στον κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, και θα μεταφερθεί με τιμές πρωθυπουργού εν ενεργεία στον τόπο της τελευταίας του κατοικίας.

κιλλίβαντας

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER