Πολιτική

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ – Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ στην οποία συμμετέχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων κατά της χώρας μας και της Κύπρου.

Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει επιδοθεί σε προπαγάνδα δίχως τέλος, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες, να αφήνει πολλά ερωτηματικά με μία ακατανόητη δήλωση που έκανε.

Συγκεκριμένα είπε ότι «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο ”Oruc Reis”, αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση».

Να τονίσουμε ότι η απάντηση του ΥΠΕΞ ήταν η εξής: «Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa