Επιχειρήσεις Οικονομία

Ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαύριο – Τσεσμέ Σμύρνης – Την 1η Ιουλίου η τελετή έναρξης

Την 1η Ιουλίου θα γίνει η τελετή έναρξης για την ακτοπλοϊκή γραμμή Τσεσμέ Σμύρνης – Λαύριο.  Το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο θα κάνει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της εταιρείας «Aegeanseaways» με έδρα τη Σμύρνη.

Σύμφωνα με τον Έλληνα εκπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα, το πλοίο θα φέρει σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα είναι μόνο για εμπορικούς σκοπούς. Το πλοίο πρόσφατα έχει ανανεώσει τον εξοπλισμό του και καλύπτει τις προδιαγραφές του ΙΜΟ για το 2020, φέροντας scrubbers.

Είναι μήκους 191 μέτρων και κατασκευής του 1989, ενώ έχει μεταφορική ικανότητα επιβατών, αυτοκίνητων, φορτηγών αλλά και κοντέινερ.  Θα μπορεί να εξυπηρετεί 1.200 επιβάτες 300 οχήματα και 40 φορτηγά σε κάθε δρομολόγιο.

Επίσης, οι επιβάτες μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους καμπίνες, εστιατόριο, καφετερία, γυμναστήριο, παιδότοπο και καζίνο, ενώ διαθέτει και ελικοδρόμιο.

Η διάρκεια του ακτοπλοϊκού δρομολογίου προβλέπεται να είναι 7 ώρες και αναμένεται να μειώσει αισθητά τον χρόνο μετάβασης από την Ευρώπη προς την Τουρκία για μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών και οδηγών φορτηγών.

Το πλοίο θα αναχωρεί στις 10 το βράδυ από το Τσεσμέ και θα φτάνει στο Λαύριο στις 6 το πρωί της άλλης ημέρας και θα αναχωρεί στις 10 το βράδυ από το Λαύριο και θα φτάνει στο Τσεσμέ στις 6 το πρωί της άλλης ημέρας.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa