Κοινωνία

Ξεκινά η κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού – Τι θα γίνει στη θέση τους

Οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν. Την Τρίτη, 25 Ιουλίου, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, θα πραγματοποιηθεί αρχικά μία συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών.

Την ίδια στιγμή, θα παραδοθεί στο Δήμο Κορυδαλλού, μια μεγάλη έκσταση, όπου θα δημιουργηθεί πνεύμονας πρασίνου και χώρος αναψυχής.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του, το έργο της κατεδάφισης είχε καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και με πρωτοβουλία του υπουργού επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της περιοχής, την οποία έχει αναλάβει η περιφέρεια Αττικής.

Στις επόμενες ημέρες θα κατεδαφιστεί και ο εξωτερικός μαντρότοιχος που θα δημιουργήσει έναν ελεύθερο χώρο εκτάσεως 10 στρεμμάτων. Για τον χώρο αυτόν υπάρχει έτοιμη μελέτη από τον Δήμο Κορυδαλλού για τη δημιουργία εκεί πάρκου. Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με 5 εκατ. ευρώ. Δημιουργούνται έτσι οι συνθήκες ώστε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του δυτικού Πειραιά θα αποκτήσει σύντομα ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa