Πολιτική

Ξεκινά η συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την διαδικασία

Στιγμιότυπο από τη Βουλή

Ξεκινά σε λίγες ώρες στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού των Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Να σημειώσουμε όμως ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα είναι διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει καθώς λόγω του COVID-19 έχουν παρθεί μέτρα και πλέον στην αίθουσα παρευρίσκονται μέχρι 60 βουλευτές.

Παράλληλα, για λόγους αποσυμφόρησης οι βουλευτές δεν θα εγγραφούν με την ηλεκτρονική τους κάρτα αλλά οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων θα παραδώσουν στο προεδρείο λίστα με τον κατάλογο των ομιλητών.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα, θα συνεχιστεί το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία που προβλέπεται που θα αφορά την στήριξη ή μη του υπουργού των Οικονομικών, για τον οποίο έχει κατατεθεί και η πρόταση δυσπιστίας, ενώ τα μέλη της κυβέρνησης θα έχουν δικαίωμα να λάβουν το λόγο όποτε το επιθυμούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa