Κοινωνία

Ξεκλειδώνουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου;

Με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού να παρουσιάζουν πλέον αισθητή κάμψη, επιστήμονες και κυβέρνηση προσπαθούν να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο που θα έχει το άνοιγμα των σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι το εν λόγω ζήτημα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι είναι πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η επαναλειτουργία να γίνει σε δυο κύματα, δηλαδή να ανοίξουν πρώτα νηπιαγωγεία και δημοτικά και στη συνέχεια γυμνάσια και λύκεια, ο κ. Πέτσας είπε πως θα ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες.

Τη θέση ότι πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία, μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσέθεσε, μάλιστα, ότι «είναι καλό να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα», εξηγώντας ότι πρόκειται για προσωπική της άποψη.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση Θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν σχολεία και καταστήματα απάντησε ότι «εντελώς άγνωστο γιατί η επιδημία είναι απρόβλεπτη».

Για το θέμα των σχολείων είχε μιλήσει στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την υφυπουργό, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγες ημέρες πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα λίγο πριν τα Θεοφάνια, εφόσον η Επιτροπή εξετάσει τα δεδομένα και «ανάψει» το πράσινο φως.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa