Οικονομία

Ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ ο τζίρος από την αγορά ομολόγων

Μεγάλος όγκος συναλλαγών, ο οποίος ξεπέρασε σήμερα το μισό δισ. ευρώ, καταγράφηκε στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Το κλίμα σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων παραμένει θετικό, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των ομολόγων να διατηρούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Παρά ταύτα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αδυνατεί να σπάσει το φράγμα του 1% και συνεχίζει να κυμαίνεται σε επίπεδα οριακώς υψηλότερα.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 541 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 206 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,01% έναντι 0,53% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,54%.
Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1742 δολ. από το επίπεδο των 1,1718 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Προβληματισμός επικρατεί και στην Ευρωπαική Επιτροπή για την ενίσχυση του ευρωπαικού νομίσματος. Εγγραφο της Επιτροπής που επικαλείται το Reuters αποτυπώνει τον προβληματισμό της για τις αρνητικές συνέπειες που έχει στο μέτωπο του πληθωρισμού η διαρκής ανατίμηση του ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο προβληματισμό έχει εκφράσει και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1752 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa