Κοινωνία

«Αυστηρό» μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία για την κράτηση των δυο στρατιωτικών

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Μονεμβασιάς, στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Στην εκδήλωση ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν δίστασε να τοποθετηθεί για την αυθαίρετη κράτηση των δυο στρατιωτικών μας στην Αδριανούπολη και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία.

Ο κ. Παυλόπουλος δράττοντας την ευκαιρία αναφέρθηκε στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά της γειτονικής χώρας, η οποία κρατεί επί μακρό χρονικό διάστημα,  δύο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι αυτή η απαράδεκτη στάση της δεν μπορεί να πλήξει τους δύο ηρωικούς στρατιωτικούς μας.

Επιπροσθέτως έκανε έκκληση στην τούρκικη ηγεσία, στη νέα περίοδο που μόλις ξεκίνησε για αυτήν με την επανεκλογή του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναλογισθεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα!

Την συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων, του 1947 επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητώντας από την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Την αναφορά του στο γεγονός έκλεισε στέλνοντας μήνυμα ενότητας αφού όπως ανέφερε: «Μόνον ενωμένοι μπορούμε, όπως διαχρονικώς έχει αποδειχθεί, να υπερασπισθούμε επιτυχώς την πατρίδα μας, αλλά και να επιτύχουμε και όλους τους άλλους, μεγάλους, εθνικούς μας στόχους.» Και έκλεισε προτρέποντας τις δυο γειτονικές χώρες να χτίσουν «σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa