Κόσμος

Οαχάκα Μεξικό: Διαδηλώσεις εκπαιδευτικών κατά της επίσκεψης του προέδρου-Συγκρούσεις με την αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να πλησιάσουν ένα από τα ελικόπτερα της προεδρικής συνοδείας εναντίον του οποίου έριξαν βόμβες μολότοφ.
Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και εκπαιδευτικών στη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Οαχάκα, πρωτεύουσα του ομώνυμου μεξικανικού κρατιδίου.
Τα γεγονότα έλαβαν χώρα, όταν διοργανώθηκαν διαδηλώσεις εν όψει της επίσκεψης του μεξικανού προέδρου, Ερνίκε Πένια Νιέτο στην περιοχή. Ο πρόεδρος του Μεξικού, το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου παρεβρέθη στα εγκαίνια του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου  της πόλης της Οαχάκα.
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν όταν, περίπου 300 εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου που οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν εγκαταστήσει στη λεωφόρο Λάσαρα Κάρδενας, για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του προέδρου.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν τους εκπαιδευτικούς να διέλθουν από το σημείο ελέγχου. Οι εκπαιδευτικοί επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και των εκπαιδευτικών –οι οποίοι απορρίπτουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση του Πένια Νιέτο- διήρκεσαν περισσότερο από τρεις ώρες.

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα 15 νεαρών κουκουλοφόρων έβαλε φωτιά σε μια καμιονέτα διανομής τροφίμων και ένα αυτοκίνητο μεταφοράς αυγών. Σε άλλο σημείο της Οαχάκα κάηκαν ένα ιδιωτικό φορτηγό και δύο μοτοταξί.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, δεκάδες εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να πλησιάσουν ένα από τα ελικόπτερα που συνόδευαν τον πρόεδρο του Μεξικού. Μάλιστα, έριξαν εναντίον του ελικοπτέρου βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματίες.

Ο Πένια Νιέτο καταδίκασε αυτή την επιθετικότητα και επέκρινε την απόφαση για διαδήλωση, την οποία και χαρακτήρισε αδικαιολόγητη.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa