Άρθρα

Οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και ζητούν την ψήφο μας

Βελόπουλος

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα έστειλαν για το 2019 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων είπε πως «το 2019 θα είναι η χρονιά της αναγέννησης της πατρίδας μας. Η Ελλάδα θα προχωρήσει με σιγουριά και αισιοδοξία. Με αγώνα και αποφασιστικότητα. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Ποια θα είναι η αναγέννηση που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας; Το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας με τη Συμφωνία των Πρεσπών; Η διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου μας, καθώς η Ελλάδα αρνείται να δώσει δραστική απάντηση στην Τουρκία που, προκαλώντας όλο και περισσότερο, κερδίζει «έδαφος» (και τις ΗΠΑ να κρατούν ύποπτη ουδετερότητα);

Ή μήπως η αναγέννηση της οικονομίας,αφού όλοι οι οικονομολόγοι προβλέπουν νέα μέτρα,μια και η χώρα μας αδυνατεί να βγει στις αγορές;

Επιπλέον, η Βόρεια Ήπειρος στενάζει από τις διώξεις του καθεστώτος Ράμα ενώ και το Ιόνιο ετοιμάζεται να ξεπουληθεί μέσω της συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Αλβανία. Τέλος, και η Θράκη βρίσκεται σε κίνδυνο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ανδριανούπολη, σε εκδήλωση μειονοτικού σχολείου από την Κομοτηνή, παρουσίασαν τη σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Όλοι αυτοί οι κακοί οιωνοί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είναι «η χρονιά της αναγέννησης της πατρίδας μας»; Προφανώς ο «εθισμένος» στην εικονική πραγματικότητα κ. Τσίπρας αδυνατεί έστω και τώρα να πει αλήθειες, ελπίζοντας να επανεκλεγεί. Διότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία, θα συνεχιστούν οι πολιτικές αυτές.

Από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης είπε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι «το γύρισμα του χρόνου μάς οδηγεί και σε ένα γύρισμα της ιστορίας μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, ξεκίνημα ελπίδας».

Στη συνέχεια τόνισε πως «η χώρα δεν χρειάζεται άλλους διχασμούς ούτε άλλη πόλωση. Χρειάζεται ενότητα, αλληλεγγύη και σχέδιο για το αύριο. […] Το 2019 θα πάμε μπροστά. Το αξίζουμε και το μπορούμε».

Πώς θα πάει η Ελλάδα μπροστά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας; Λέγοντας «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά «ναι» στη σύνθετη ονομασία και άρα, πάλι,στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας; Με την «προσήλωσή» μας στον αμερικανικό παράγοντα τη στιγμή που αυτός μας «αδειάζει» υπέρ της Τουρκίας καθημερινά;

Ή, τέλος, με τη συνέχιση του πελατειακού κράτους και την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα, όπως στην περίπτωση των ελαιοτριβείων, που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εξαφανίσει υπέρ των πολυεθνικών;

Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνοι για τη χώρα μας τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, τόσο δημογραφικά όσο και οικονομικά. Καλό θα είναι οι πολίτες να σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν πάνε στις κάλπες τη νέα χρονιά.

του Κυριάκου Βελόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ