Slider Πολιτική

«Οδοστρωτήρας» η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Όλα όσα έγιναν μέσα σε 4 μέρες

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όταν είχε πει «δεν πρέπει να χάσουμε στιγμή» το εννοούσε και αυτό φάνηκε και από τους ρυθμούς που δουλεύει η κυβέρνησή του, την οποία μπορούμε να την παρομοιάσουμε με καλοκουρδισμένη μηχανή.

Μέσα στις πρώτες 4 μέρες μπαίνουν οι βάσεις για τη συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής με μεγάλη ταχύτητα. Ακόμα έχουν υλοποιηθεί άμεσα πράγματα τα οποία θα βοηθήσουν την καλύτερη διακυβέρνηση της χώρας.

Ήδη όπως μάθαμε σήμερα το πανεπιστημιακό άσυλο θα αποτελέσει παρελθόν με το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή. Έτσι η αστυνομία θα μπορέσει να πατάξει όλα τα φαινόμενα ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια. Σε ότι έχει να κάνει με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το σύστημα των Πανελληνίων δεν θα αλλάξει με εξαίρεση την επόμενη χρονιά των μαθητών της τρίτη Λυκείου που θα εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με το σύστημα της παλιάς κυβέρνησης. Αυτό γιατί, όπως διαμήνυσαν κυβερνητικοί κύκλο,ι δεν θέλει η ηγεσία του υπουργείου να αιφνιδιαστεί κανένας μαθητής. Ακόμα θα προχωρήσει άμεσα ο εξορθολογισμό της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή.

Ο πρωθυπουργός από την άλλη προχώρησε στην αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας καθώς με απόφασή του δημιουργούνται 10 γραφεία για την υποστήριξη του έργου του. Συγκεκριμένα με ΦΕΚ, ορίζεται νέος γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ο Γρηγόρης Δημητριάδης, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Παράλληλα μειώνονται οι θέσεις ειδικών συμβούλων και μετακλητών στο Μαξίμου.

Έτσι λοιπόν καταργούνται τέσσερις θέσεις ειδικών συμβούλων και δύο θέσεις μετακλητών και την Γενική Γραμματεία θα απαρτίζουν τα εξής γραφεία:

  1.  Ιδιαίτερο Γραφείο Πρωθυπουργού
  2. Γραφείο Διοίκησης και Οργάνωσης
  3. Διπλωματικό Γραφείο
  4. Γραφείο Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης
  5. Οικονομικό Γραφείο
  6. Γραφείο Κοινωνικών Θεμάτων
  7. Γραφείο Τύπου
  8. Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού
  9. Γραφείο Επικοινωνίας
  10. Νομικό Γραφείο

Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και την λειτουργία του πανευρωπαϊκού αριθμού για τις φυσικές καταστροφές «112», ο οποίος σήμερα κιόλας έστειλε τα πρώτα του δοκιμαστικά μηνύματα.

Κάτι το οποίο είναι αυτονόητο για όλο τον κόσμο για την χώρα μας μέχρι και πριν τις εκλογές δεν ήταν. Η Ακρόπολη ένα από τα μνημεία με πολλούς επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο δεν διέθετε γιατρό. Αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν διότι στο μνημείο υπάρχει γιατρός, τραυματιοφορείς και ασθενοφόρο επί μονίμου βάσεως.

Συνάμα δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τον περιορισμό που επέβαλε ο πρωθυπουργός για τα συγγενικά πρόσωπα κυβερνητικών στελεχών στο να διοριστούν στο δημόσιο.

Στον τομέα της Ανάπτυξης, μας έρχονται χαρμόσυνα μηνύματα για το ξεπάγωμα της επένδυσης στο Ελληνικό και τον Άδωνι Γεωργιάδη να ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Το γεγονός είναι ότι κάτι  έχει αρχίσει και κινείται στον κρατικό μηχανισμό από τις πρώτες μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa