Παρασκηνιακά

Οι… αριστεροί εκατομμυριούχοι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι πρώην υπουργοί είναι χρεωμένοι

Οι δηλώσεις του Πόθεν Έσχες που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα έκρυβαν πολλές εκπλήξεις. Συγκεκριμένα αποκάλυψαν αρκετά στελέχη της πρώην (Αριστερής) κυβέρνησης τα οποία ήταν εκατομμυριούχοι. Αρκετά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται με πληθώρα περιουσιών, καταθέσεων, ακινήτων και μετοχών.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης διαθέτει 44 ακίνητα. Ακόμα διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο με χρεόγραφα των οποίων η αποτίμηση αγγίζει τα 240.000 ευρώ. Στην συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης έχει καταθέσεις οι οποίες αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου έχει στην κατοχή τις διαμέρισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και καταθέσεις σε λίρες. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διαθέτει καταθέσεις, μετοχές και 5 ακίνητα. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε με 2 οικόπεδα αξίας 300.000 ευρώ στο Βέλγιο, ακίνητα σε Αθήνα και Βουλγαρία αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις από την αποζημίωσή της.

Ο Νίκος Παππάς στη δήλωση του Πόθεν Έσχες φαίνεται ότι συμμετέχει σε κοινή εταιρεία με την αδελφή του Αλέξη Τσίπρα. Η εταιρεία αυτή που είναι κατασκευαστική, αγόρασε και ακίνητο στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σέριφο, εμβαδού περίπου 6 στρεμμάτων. Η εταιρεία αυτή, με την επωνυμία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ – ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΖΑΝΕΤ ΤΣΙΠΡΑ ΟΕ», τέθηκε σε εκκαθάριση τον Δεκέμβριο του 2015. Να αναφέρουμε ότι για την αγορά του ακινήτου μάλιστα δεν εμφανίζεται τίμημα. Ο κ. Παππάς δηλώνει εισόδημα 22.668,63 ευρώ για το 2015 και 41.260,93, ενώ αναφέρει ότι αγόρασε μετοχές στην Εθνική ύψους 24.978 ευρώ, η αποτίμηση των οποίων έφτασε μόλις στα 6,45 ευρώ λόγω πτώσης της τιμής των μετοχών.

Για τον Παύλο Πολάκη τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά διότι έχει δανειακές υποχρεώσεις που φτάνουν τις 300.000 ευρώ. Παράλληλα ο κ. Πολάκης έχει εισοδήματα 39.000 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση ενώ σύζυγός του 6.000 ευρώ και 24.000 ευρώ εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Κατέχει καταθέσεις περίπου 17.000 ευρώ και έχει μαζί με την σύζυγό του 5 ακίνητα.

Για την Έλενα Κουντουρα και για τον Τέρενς Κουίκ τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά διότι και οι δύο μαζί έχουν χρέος που αγγίζει σχεδόν τα 2 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα η Έλλενα Κουντουρά εμφανίζεται με συνολικό χρέος 876.000 ευρώ και ο Τέρνς Κουίκ με συνολικό χρέος 1.153.825 ευρώ.

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa