Παρασκηνιακά

Οι Κινέζοι ψηφίζουν… Γιωργάκη για το Δρόμο του Μεταξιού!

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η είδηση πως ο Γιώργος Παπανδρέου ανακηρύχθηκε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Δρόμο του Μεταξιού!

Στην Επιτροπή αυτή, μετέχουν μεταξύ άλλων, ο Ντανίλο Τουρκ (πρώην Πρόεδρος της Σλοβενίας), ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν (πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας), ο Μάσιμο Ντ Αλέμα (πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας), ο Μιζένγκο Καγιάντζα Πέτερ Πίντα (πρώην Πρωθυπουργός της Τανζανίας), ο Μποκίν Μπαλακούλα (πρώην Πρόεδρος της Βουλής της Ταϊλάνδης) και ο Χασάν Γκαφούρι Φαρντ (πρώην Αντιπρόεδρος του Ιραν).

Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι:

– Η προώθηση πολιτικών προτάσεων και ιδεών προς τα μέλη της Ένωσης

– Η επεξεργασία προτάσεων προς τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία του Δρόμου του Μεταξιού

– Η διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων που προωθούν τη διασύνδεση επιχειρηματικών, οικονομικών και πολιτιστικών φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων και οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών

Η Ένωση Δεξαμενών Σκέψης του Δρόμου του Μεταξιού έχει αυτή τη στιγμή 117 φορείς μέλη από την Κίνα και 109 φορείς μέλη από άλλες χώρες του κόσμου.

Στην Τιανζίν υπεγράφη και Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου με το Κινεζικό Κέντρο Σύγχρονων Παγκοσμίων Μελετών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τιανζίν, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ήταν κεντρικός ομιλητής και σε διεθνές συνέδριο για τη συμβολή των πόλεων – λιμανιών στο Δρόμο του Μεταξιού, όπου μεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τον κομβικό ρόλο που παίζει ο Πειραιάς στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έδωσε στο Πεκίνο διάλεξη στο φημισμένο Ινστιτούτο Οικονομικών Σχέσεων Τσονγιάγκ του Πανεπιστημίου Ρενμίν, σχετικά με τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και τη συμβολή της Ελλάδας στην καλύτερη κατανόηση Κίνας και Ευρώπης.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, «ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, από την εποχή που ήταν Υπουργός Εξωτερικών έχει συμβάλει καθοριστικά στη σύσφιγξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων. Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει εγκαινιάσει έναν στρατηγικό διάλογο της οργάνωσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, με τακτική ανταλλαγή απόψεων για μεγάλα παγκόσμια προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η αντιμετώπιση της ανισότητας και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa