Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Οι οδηγοί των τρόλεϊ προειδοποιούν: Θα θρηνήσουμε θύματα!

«Αν γινόταν μία αστοχία στην χθεσινή επίθεση θα θρηνούσαμε θύματα» είπε μιλώντας στο paraskhnio.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του σωματείου των τρόλεϊ Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στην επίθεση κουκουλοφόρων σε τρία οχήματα στην Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Οι άγνωστοι, αφού πρώτα κατέβασαν τον κόσμο από τα οχήματα στη συνέχεια πέταξαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς.

«Σημειώθηκε άλλη μία επίθεση, ενώ τα τρόλεϊ βρίσκονταν σε κυκλοφορία. Κατέβασαν τον κόσμο από τα οχήματα και στη συνέχεια τα πυρπόλησαν. Ήταν τρεις ομάδες», είπε ο κ. Ξυδάκης.

«Αν γινόταν μία αστοχία κατά τη διάρκεια του εμπρησμού τότε θα θρηνούσαμε θύματα. Στον έναν οδηγό κάηκε το μπουφάν του. Δεν πρόλαβε να πάρει ούτε τα πράγματά του»  είπε χαρακτηριστικά.

«Την τελευταία πενταετία έχουμε χάσει με τον ίδιο τρόπο 6 οχήματα», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

«Δεν ασκήθηκε σε κανέναν σωματική βία, αλλά ψυχολογική. Τι θα γίνει αν κάποια στιγμή έχουμε θύμα από κάτι τέτοιο;» αναρωτήθηκε.

«Όσον αφορά πιθανές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το περιστατικό αυτό, ο κ. Ξυδάκης είπε πως «εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου. Δεν θέλουμε να τα βάλουμε με τους επιβάτες. Θα συνεδριάσουμε και θα δούμε. Άλλωστε τα τρόλεϊ και γενικά τα μέσα μεταφοράς δεν τα χρησιμοποιούν εφοπλιστές, αλλά οι απλοί εργαζόμενοι.

 

Στέλιος Προμπονάς

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa