Παρασκηνιακά

Οι προβληματισμοί του Ευκλείδη και οι «ψιθυριστές»

Όσοι συνομιλούν αυτές τις ημέρες με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο διαπιστώνουν ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι εξαιρετικά χαλαρός με το πώς διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά και με το πώς έχουν υποδεχθεί οι «θεσμοί» το μεταμνημονιακό αναπτυξιακό πλάνο που έχει καταρτίσει η Αθήνα.

Βεβαίως, αντιρρήσεις υπάρχουν –τουλάχιστον σε επίπεδο παρατηρήσεων– και ενστάσεις έχουν εκφραστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ορισμένες εκ των παρατηρήσεων δείχνουν πως οι ενστάσεις δεν… δημιουργήθηκαν στις Βρυξέλλες, αλλά πολύ κοντά: στην Αθήνα.

Για παράδειγμα, οι «θεσμοί» δεν λένε «όχι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά όλως τυχαίως έχουν ενστάσεις για αυτό που «πονάει» τους Έλληνες εργοδότες: την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που έχει ήδη ψηφιστεί με… την έγκριση της τρόικας!

Αυτό, σύμφωνα με ορισμένους, δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη εγχώριοι «ψιθυριστές» που επιχειρούν να ανοίξουν θέματα, τα οποία έχουν κλείσει με τρόπο ικανοποιητικό για την κυβέρνηση.

Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε τέτοιου τύπου ενστάσεις, ο υπουργός Οικονομικών απαντά λέγοντας ότι είναι παράλογο να ανοίγουν ξανά θέματα που έχουν κλείσει, προσθέτοντας πως «κουβεντιάζουμε για να κλείνουμε θέματα, όχι για να ανοίγουμε καινούργια».

Και οι συνομιλητές του συμφωνούν μαζί του…

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa