Οικονομία

Οι προτάσεις-δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την οικονομία μέσα από το Politico

«Για πρώτη φορά στη χώρα μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010, μια εκλογική διαδικασία δεν θα αποτελέσει πηγή αβεβαιότητας για τις αγορές» τονίζει μιλώντας στο περιοδικό Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει, επίσης, την υπόσχεσή του να επιστρέψει σε μπαράζ επενδύσεων μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

«Με όλα όσα έκανε και δεν έκανε ο Τσίπρας η ανάπτυξη είναι στο 2% – φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η ανάπτυξη με μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις» προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξή του τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί «ανάπτυξη 3-4% για σειρά ετών» προκειμένου να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα και να αποκαταστήσει το 25% του ΑΕΠ που χάθηκε την περασμένη δεκαετία.

«Θα εδραιώσω τη μάχη κατά της διαφθοράς» λέει, ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το σχέδιό του «για μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς» που θα λειτουργεί με τα δεδομένα του ΟΟΣΑ ελπίζοντας, όπως γράφει το Politico, σε προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων.

Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση για να μπει ένα τέλος «στην υπερβολική φορολόγηση της μεσαίας τάξης». Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα ποτά.

«Οι νόμοι υπάρχουν και η ομάδα είναι έτοιμη» είναι η τελευταία φράση του κ. Μητσοτάκη.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa