Παρασκηνιακά

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν επικαλούμενοι… Τσίπρα

Επιχειρήματα έδωσε στους Τούρκους με το Άρθρο στην ΕΦΣΥΝ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ότι έχει να κάνει με την συμφωνία που υπογράψαμε με την Αίγυπτο.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» επικαλείται το συγκεκριμένο άρθρο καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με τη συμφωνία μας με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία όσα ήθελε».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας  αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σχολιάζει τη συνομολόγηση συμφωνίας τμηματικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου, υποστηρίζοντας ότι με τη συμφωνία αυτή «η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις».

Η τουρκική εφημερίδα σχολιάζει ότι «Πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας: Με τη συμφωνία με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία αυτό που ήθελε». Ακόμα η Αγκυρα για την προπαγάνδα της χρησιμοποιεί και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος είχε δηλώσει πως «κανείς δεν πρόκειται να χαλάσει τις σχέσεις του με την Τουρκία για δικό μας θέμα».

Αναλυτικά το επίμαχο κομμάτι του Άρθρου του Αλέξη Τσίπρα

Αν, επίσης, βασική θέση της Τουρκίας και κόκκινη γραμμή από την πλευρά της, εδώ και χρόνια, είναι ο 28ος μεσημβρινός, τότε η οριοθέτηση με την Αίγυπτο, που φτάνει πριν από το όριο αυτό, δημιουργεί de facto την εντύπωση ότι η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa