Παρασκηνιακά

Οι… φωτογραφικές διατάξεις της κυβέρνησης που άναψαν «φωτιές»!

Βουλή

Πυρά στην κυβέρνηση για σειρά φωτογραφικών διατάξεων εξαπέλυσαν οι εισηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων».

Ο Χρήστος Σταικούρας κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο «ξεπλένει» πλαστά δικαιολογητικά τα οποία σχετίζονταν με ένταξη επενδύσεων σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος καταγγέλλει νομιμοποποίηση πολλών δημόσιων συμβάσεων από το παράθυρο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου το οποίο όπως είπε νομιμοποιεί αναδρομικά όσες δημόσιες συμβάσεις έως του ποσού των 20.000 ευρώ δεν αναρτήθηκαν στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

«Πείτε για πόσες και ποιες συμβάσεις πρόκειται» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Προειδοποίησε μάλιστα τον υπουργό ότι ο προκάτοχος του Γιώργος Σταθάκης δεν θα έβαζε τέτοια διάταξη στο νομοσχέδιο και κατέληξε «Αναλάβατε εσείς την ευθύνη χωρίς να έχετε στοιχεία».

Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εξηγήσεις επειδή η κυβέρνηση καταργεί την υποχρέωση τα βυτιοφόρα καυσίμων να διαθέτουν GPS, ρύθμιση που είχε ως στόχο την μείωση του λαθρεμπορίου.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa