Άρθρα

Οι όμορφοι άνθρωποι έχουν κάτι κοινό… όμορφη ψυχή

Κατά το παρελθόν με προβλημάτιζε το γεγονός, ότι κάποιοι άνθρωποι που δεν ήταν όμορφοι, γοήτευαν με την παρουσία τους, ήταν πιο θελκτικοί, πιο ερωτεύσιμοι, σε σημείο να στρέψεις αμέσως το βλέμμα σου σε εκείνους, σε σχέση με κάποιους, που η ομορφιά τους ενώ ήταν εμφανέστατη, δεν υπήρχαν ποτέ στο οπτικό μου πεδίο.

Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που αναμφίβολα μας κάνουν ξεχωριστούς στους άλλους, …όπως η αυτοπεποίθηση, η καλλιέργεια, η μόρφωση, η ευγένεια, η επαγγελματική επιτυχία, η οικονομική δύναμη, η καλή φυσική κατάσταση, …αλλά … πάντα κάτι άλλο υπάρχει που επιβεβαιώνει την μοναδικότητα που έχουμε και μας κάνει αυτόφωτους.

Τελικά έφτασα στο συμπέρασμα, μετά από την μακρόχρονη ενασχόληση μου, με την συμπαντική ενέργεια που βρίσκεται παντού, ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερα μαγικό που συμβαίνει όταν η ομορφιά βρίσκεται στην ψυχή… εκείνη που κρατά πολύ καλά τις μνήμες, την Ιστορία μας, αυτό που η καρδιά και το μυαλό αφού συμπορευτούν με συμβατότητα και γαλήνη, σμιλεύουν την προσωπικότητα μας.

Έχω δει ανθρώπους που η καλοσύνη της ψυχής τους, αντανακλά στο πρόσωπο τους και καλύπτει την οποιαδήποτε ατέλεια που μπορεί να έχουν, αλλά επίσης έχω δει παραμορφωμένα πρόσωπα, γεμάτα αλαζονεία, κακία και εγωκεντρισμό, που ακολουθούν την δυσλειτουργική ψυχή τους, που δυστυχώς επισκιάζει και ακυρώνει την ομορφιά τους.

Ο όμορφος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από την φθαρτή ομορφιά του προσώπου και του σώματος, γιατί γνωρίζει καλά ότι αυτό που αισθάνεται, το εκπέμπει αβίαστα στους άλλους.

Η εσωτερική μας εικόνα, είναι εκείνη που μας οριοθετεί, μας καθορίζει και εκπέμπει σε όλες τις συχνότητες.

Το αληθινό έχει διάρκεια και ενώ όλα έγκειται στην φθορά του χρόνου, τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει και να καλύψει το άφθαρτο της εσωτερικής μας ομορφιάς.

Αγαπήστε την ζωή και δώστε την ευκαιρία στους άλλους, να δουν ένα όμορφο αιώνιο λουλούδι, που ανθίζει σε ότι ηλικία και να βρίσκεστε. Μία μεταμόρφωση που θα κρατήσει για πάντα και αυτό είναι το ελιξίριο που θα σας κάνει ακαταμάχητους και μοναδικούς.

Αλεξάνδρα Καρτά  

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa