Περιφέρειες - Δήμοι

Οι 10 όροι που θέτει ο Γερουλάνος για να στηρίξει τον «Μεγάλο Περίπατο»

Δέκα αλλαγές στον Μεγάλο Περίπατο, τις οποίες θέτει ως όρους ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τη στήριξή του στο έργο, ζητά  ο Παύλος Γερουλάνος από τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας και τον Κώστα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα ζητά:

1. Για να αποφευχθούν λάθη της πρώτης φάσης, να εμπλουτιστεί η διαπαραταξιακή, διεπιστημονική επιτροπή με την εκπροσώπηση αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων, γεωπόνων, εικαστικών, καλλιτεχνών και οικονομικών παραγόντων.

2. Να πραγματοποιηθεί ανοιχτή διαβούλευση για το εγχείρημα με τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, τους οργανισμούς των Μ.Μ.Μ. και τις οργανώσεις των ΑΜΕΑ, χωρίς την στήριξη των οποίων εμείς δεν θα δώσουμε τη δική μας. Είναι επίσης σημαντικό να κληθούν άμεσα στη διαπαραταξιακή οι οργανώσεις κατοίκων των γύρω περιοχών που έχουν αντίληψη της επιρροής του έργου στη δική τους πρόσβαση στην πόλη.

3. Να δημοσιοποιηθεί η μελέτη καθώς και όλα τα σενάρια, για τα οποία ο καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Γιαννής, είπε πως απορρίφθηκαν προτού καταλήξει η Δημοτική Αρχή στο σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου.

4. Να δημοσιοποιηθούν όλοι οι συνεργαζόμενοι με τον κ. Γιαννή φορείς και ιδιώτες.

5. Να τηρηθούν απαρέγκλιτα από τους αναδόχους όλων των έργων οι εργασιακές και περιβαλλοντικές συνθήκες που επιβάλει ο νόμος και να υπάρξουν ρήτρες από τον Δήμο σε αυτούς που δεν τις τηρούν.

6. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σύστημα αστυνόμευσης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις εισόδους και εξόδους από τους δρόμους περιορισμένης κυκλοφορίας.

7. Τα έργα και οι τελικές αναπλάσεις να είναι αποτελέσματα διεθνών διαγωνισμών.

8. Οι πηγές χρηματοδότησης του έργου ή των μερών αυτού να περνούν από ανοιχτή, δημόσια διαβούλευση και να ψηφίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

9. Με το σκεπτικό ότι αυτό το εγχείρημα αφορά όλη την πόλη και όχι μόνο τη Δημοτική Αρχή, όλες οι αποφάσεις για το εγχείρημα, ειδικά οι μεγάλες οικονομικές, να παίρνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ανοιχτή δημόσια διαβούλευση και όχι στις Επιτροπές του Δήμου όπου μια παράταξη έχει μόνη της την πλειοψηφία. Αυτό αφορά προφανώς και τους προϋπολογισμούς και τις αναθέσεις των έργων.

10. Εν όψει της επιστροφής των Αθηναίων στο τέλος του Καλοκαιριού, απόδοση από την Επιτροπή Διαβούλευσης μίας λωρίδας της Πανεπιστημίου στο οδικό δίκτυο έως τη δημόσια αξιολόγηση της πρώτης φάσης των παρεμβάσεων οπότε και θα επανεξεταστεί η συγκεκριμένη πεζοδρόμηση.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa