Περιφέρειες - Δήμοι Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

Οι 13 γαλάζιοι υποψήφιοι περιφερειάρχες…

Κλείνουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια για τις Περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Όλες οι μέχρι τούδε πληροφορίες συγκλίνουν, στο ότι ο υποψήφιος που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής, θα είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης…!!!

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της εβδομάδας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε, κατά την περιοδεία του στην Άρτα και στην Πρέβεζα, τη στήριξη του κόμματος στους νυν Περιφερειάρχες:

Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία
Χρήστο Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Μακεδονία
Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία
Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο
Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο
Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο

Πέραν όλων των προαναφερθέντων, όλες οι πληροφορίες επιμένουν και συγκλίνουν πως στις άλλες Περιφέρειες είναι υποψήφιοι οι:

Η πρώην ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα για τα Ιόνια Νησιά, που πιθανότατα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες που ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κεφαλονιά.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για την Πελοπόννησο, που η ανακοίνωσή του θα γίνει τη Δευτέρα που ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει να περιοδεύσει στην Κορινθία.

Ο αντιπεριφειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός για τη Στερεά Ελλάδα, ο οποίος διεκδικεί να είναι διάδοχος του νυν περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη που κατέρχεται στο Δήμο Αθηναίων.

Ο νυν βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης για τη Δυτική Μακεδονία που θα αντιμετωπίσει τον προσκείμενο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη.

Ο 48χρονος δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης από το Αγρίνιο για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα συγκρουστεί με τον «πράσινο» νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος πιθανότατα θα στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προσκείμενος στο ΚΙΝΑΛ νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είναι η κατ΄ αρχήν επιλογή της ΝΔ για την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά οι γαλάζιοι επιτελείς θέτουν ως προϋπόθεση να μην στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει αφήσει προ καιρού να εννοηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τον Σταύρο Αρναουτάκη προτίθεται να στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση, όμως, που δεν τον στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία…

Εφόσον, ο νυν Περιφερειάρχης, λάβει στήριξη κι από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η Κουμουνδούρου, μπορεί να στηρίξει τον πρώην Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ή να χρίσει υποψήφιο τον Παύλο Πολάκη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσδίδει μεγάλη πολιτική σημασία στην επερχόμενη αυτοδιοικητική εκλογή γι αυτό κι έχει εμπλακεί προσωπικά στην επιλογή των υποψηφίων Περιφερειαρχών, – όπως θα εμπλακεί και στην επιλογή των υποψηφίων Δημάρχων στις μεγάλες πόλεις που παίζουν καθοριστική πολιτική σημασία τα εκλογικά αποτελέσματα…

Προς τούτο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε κατ ιδίαν με τους ενδιαφερομένους ή με τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να βρεθούν πρόσωπα που από τη μια να εκφράζουν το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση και από τη άλλη η υποψηφιότητά τους να απευθύνεται σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και να έχει νικηφόρα προοπτική.

Γιάννης Παργινός

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ