Αθλητικά

Οι «Times» ξεσκεπάζουν Κατάρ και FIFA – Οι μίζες, το Al Jazeera και το Μουντιάλ

Τα όργανα άρχισαν ξανά! Ένα δισεκατομμύριο δολάρια φέρεται να έδωσε το Κατάρ στη FIFA για να εξασφαλίσει το Μουντιάλ του 2022, όπως αποκαλύπτουν οι «Times».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας και παρά την παύση των ερευνών για πιθανή διαφθορά από το Εμιράτο προς την παγκόσμια συνομοσπονδία, αποκαλύπτεται πως το Κατάρ ουσιαστικά εξαγόρασε την κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών για το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικότερα, φαίνεται ότι δόθηκε ένα ποσό της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή χορηγίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, 21 ημέρες πριν την απόφαση ανάθεσης, και επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια που θα κατέθετε το Al Jazeera σε λογαριασμό της FIFA, εάν το Κατάρ έπαιρνε το «χρίσμα».

Τέλος, ακόμη 480 εκατομμύρια δολάρια φαίνεται να δόθηκαν λίγο πριν σταματήσει η υπόθεση για την διερεύνηση ενδεχόμενης διαφθοράς. Το τελευταίο στοιχείο, αποτελεί τμήμα νέας έρευνας που διεξάγεται από τα ελβετικά δικαστήρια.

Ένα από τα στοιχεία που προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά είναι το ποσό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το Al Jazeera, το οποίο θεωρείται εξωπραγματικό αφού είναι πενταπλάσιο από το συνηθισμένο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa