Αθλητικά

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση των Big4 – Δείτε τι συζήτησαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε πρι ν από λίγο η συνάντηση των ισχυρών ανδρών των μεγάλων ΠΑΕ μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Μελισσανίδης, Μαρινάκης και Αλαφούζος βγήκαν ένας ένας μέσα από την αίθουσα μετά από τέσσερις ώρες συζητήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και πιθανές λύσεις που μπορεί να εξευρεθούν με μια κοινή συνεννόηση. Κανένας από αυτούς δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις. Κατά την αποχώρησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για έναν διάλογο των εκπροσώπων των κορυφαίων. Έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της FIFA/UEFA και τους ευχαριστούμε. Οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, με θέαμα και γεμάτα γήπεδα. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Η συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, αλλά έβαλε μια σειρά και αύριο με την επικύρωση όλων των μελών της steering committee θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά. Έγινε μια καλή αρχή. Ελπίζω να συνεχιστεί».

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης)από την μεριά του δήλωσε ότι «Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό που πήρε την μπάλα και οργάνωσε τη συνάντηση αυτή. Για να μιλήσουμε ανοικτά, τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Όλες οι πλευρές άρχισαν να μιλάνε. Εγώ, όντας Αυστριακός, δεν είμαι συνηθισμένος στη δική σας νοοτροπία. Ειπώθηκαν πράγματα που ίσως είναι αντίθετα στη δική μου κουλτούρα και ήταν προσβλητικά. Εδώ είναι διαφορετικά. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπήρξε συμφωνία να γίνουν κάποια πράγματα. Η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα. Οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν νωρίτερα, ίσως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Θα υπάρχουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα καθοριστικά παιχνίδια. Θέλουμε να μειωθούν τα παράπονα».

Σύμφωνα με το sportdog.gr,υπήρξε μια σύγκλιση απόψεων σε κάποια ζητήματα, αλλά αναμένουμε διευκρινίσεις από επίσημα χείλη. Πάντως οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σύγκλιση σε θέματα διαιτησίας και αρχαιρεσιών στην ΕΠΟ. Άνθρωποι όμως που γνωρίζουν καλά τον χώρο σημειώνουν πως δεν υπήρξε κάποιο άμεσο αποτέλεσμα και ότι παρά το κλίμα συναίνεσης που επιχειρήθηκε να προβληθεί προς τα έξω οι μεγάλοι δεν κατάφεραν να τα βρουν σε ουσιαστικά θέματα.

Το παρών έδωσαν οι εξής:

ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης και Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, και οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών – μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών – μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League).

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa