Περιφέρειες - Δήμοι

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάσης καταγραφής των ζημιών στο Ηράκλειο από τον ανεμοστρόβιλο

Τις αυτοψίες καταγραφής των ζημιών, που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος ο οποίος χτύπησε την περασμένη Τρίτη την πόλη, ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Τα μεικτά κλιμάκια μηχανικών Δήμου και Περιφέρειας πέρασαν από όλους τους δρόμους που «σάρωσε» ο ανεμοστρόβιλος ανταποκρινόμενοι στις 1000 περίπου αιτήσεις για αυτοψία, τις οποίες κατέθεσαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να καταγράψουν σε μια πρώτη φάση την κατάσταση κτιρίων και υποδομής.

Σε επόμενο βήμα, οι πληγέντες θα κληθούν να υποβάλλουν την ατομική τους αίτηση αποζημίωσης για την κάθε ιδιοκτησία, (ημερομηνίες και διαδικασία θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση) προκειμένου να κατατεθούν στα αρμόδια υπουργεία και κρατικούς φορείς από όπου θα εκταμιευθούν οι αποζημιώσεις.

Θυμίζουμε, μετά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αίτημα του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να διεκδικήσει την προκαταβολή μέρους των αποζημιώσεων από τα Υπουργεία Εσωτερικών Υποδομών και Ανάπτυξης, όπως και ελάφρυνση για τα χρέη των πληγέντων από το Υπουργείο Οικονομικών και την Ένωση Τραπεζών.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa