Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τούσκ: Τουρκία, Brexit και προσφυγικό στο τραπέζι των συνομιλιών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο άνδρες συζήτησαν τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2019. Συγκεκριμένα τη συζήτηση απασχόλησε το θέμα του Brexit η τουρκική προκλητικότητα και το προσφυγικό.

Για το Brexit αναφέρθηκαν οι συνέπειες μιας άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα συζήτησαν την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια και σχολίασαν τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Σε ότι έχει να κάνει με την Τουρκία η συζήτηση γύρισε γύρω από την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος, υπό την προϋπόθεση της τήρησης από τη μεριά της Τουρκίας των υποχρεώσεων που απορρέουν από την συμφωνία της μΕ την ΕΕ.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER