Σύντομη ήταν η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, ενώ στην ατζέντα βρέθηκε η πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Αθήνας και δανειστών.

Ωστόσο είχε προηγηθεί συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Όπως τόνισε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιχειρήθηκε να δοθεί μία νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ ζητά ισχυρές δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του.

Ντάισλεμπλουμ: Έχει γίνει δουλειά αλλά…

Έχει γίνει πολλή δουλειά και πολλή πρόοδος, ωστόσο κάποια ζητήματα-κλειδιά παραμένουν ανοιχτά, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ μετά τη λήξη του Eurogroup.

Όπως είπε, συμφωνήθηκε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν «εδώ στις Βρυξέλλες» όσον αφορά τα εκκρεμή ζήτηματα.

Πρόσθεσε ότι το επόμενο Eurogroup είναι στις 7 Απριλίου, σημειώνοντας πάντως πως δεν είναι εγγυημένο ότι θα έχει γίνει όλη η πρόοδος μέχρι τότε, όμως υπάρχει ισχυρή βούληση για να γίνει αυτό το ταχύτερο δυνατό.

 

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: Παραμένουμε στις Βρυξέλλες!