Οικονομία

Ορίστηκε δικάσιμος για τα αναδρομικά Βρούτση στο ΣτΕ

Για τις 15 Ιανουαρίου, ορίστηκε η δικάσιμος της πιλοτικής δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης Βρούτση, αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης για τα αναδρομικά, την οποία είχε υποβάλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Μάλιστα, η υπόθεση εισήχθη στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Όπως υποστηρίζει το Ενιαίδιο Δίκτυο Συνταξιούχων, πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα, ώστε να ακυρωθεί η «υπουργική απόφαση – σκάνδαλο» του Γιάννη Βρούτση. Μια απόφαση που στερεί από τα εκατομμύρια των συνταξιούχων τη διεκδίκηση αναδρομικών, για τις περικοπές που έγιναν στα μνημονιακά έτη και κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Μια απόφαση που περιορίζει με το «έτσι θέλω» τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και τους υποχρεώνει να αποδεχτούν τα «ψίχουλα» που τους μοίρασε ως αναδρομικά πριν από λίγες μέρες. (Και αρκετά από αυτά λάθος.)

Το Δίκτυο με την αίτηση ακύρωσης διεκδικεί τα εξής:

  1. Επιστροφή των Δώρων σε κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και οι περικοπές σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1439/2020.
  2. Για όσους πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν άσκησαν αγωγές μέχρι τις 8 Οκτώβρη 2020, να μην αποσβένεται το δικαίωμα για τις αξιώσεις τους, που αφορούν τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τα Δώρα.
Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa