Κόσμος

Ουκρανία: Πέντε νεκροί από τη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους – Ξέμεινε από καύσιμα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στην Ουκρανία που επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση καθώς είχε ξεμείνει από καύσιμα.

Το τετρακινητήριο Antonov An-12 με επταμελές πλήρωμα κι έναν ακόμη επιβάτη μετέφερε φορτίο από την Ισπανία στην Τουρκία και πλησίαζε το αεροδρόμιο του Λβιβ στη δυτική Ουκρανία για ενδιάμεση στάση ανεφοδιασμού, όταν χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί.

Ο πύργος ελέγχου σήμανε συναγερμό και σωστικά συνεργεία έσπευσαν να αναζητήσουν το μεταγωγικό, που είχε ξεμείνει από καύσιμα, για να το βρουν τελικά σε απόσταση μόλις ενάμισι χιλιομέτρου από τον διάδρομο, με κατεστραμμένα τα φτερά και το κόκπιτ από την αναγκαστική προσγείωση.

Μολονότι το μεταγωγικό δεν έφθασε στο διάδρομο προσγείωσης, οι Αρχές του αεροδρομίου ακύρωσαν όλες τις πτήσεις από και προς το Λβιβ. Στη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι από τα δυτικά και νοτιοδυτικά της Ουκρανίας, αναγκάζοντας άλλα αεροσκάφη να στραφούν σε κοντινό αεροδρόμιο. Το μεταγωγικό ανήκε στην αεροπορική εταιρία «Ukraine Air Alliance».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa