Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Ουρανία Σαγιάκου στο  «Π»: Από τα Δυτικά η κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ

«Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της», υπογραμμίζει, μιλώντας στο «Π», η νέα είσοδος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών, Ουρανία Σαγιάκου. Εξηγεί πώς οδηγήθηκε στην απόφαση να περάσει στην πολιτική, ενώ υπογραμμίζει ότι από τα Δυτικά ξεκίνησε η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος της αξιοπρέπειας είπε πως τέρμα πια στην κοροϊδία και τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα».

Βλέπουμε ότι η ΝΔ είναι κοντά στην αυτοδυναμία, με βάση τις δημοσκοπήσεις. Θεωρείτε ότι είναι ένας στόχος εφικτός; Και μήπως υπάρχει εφησυχασμός;

Ναι, θεωρώ πως είναι ένας στόχος απόλυτα εφικτός. Όσο για το ζήτημα του εφησυχασμού, δεν τίθεται καν. Οι ευρωεκλογές τελείωσαν και εμείς ξεκινήσαμε, εκλογικά, και πάλι από το σημείο μηδέν. Αυτήν τη στιγμή η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι εμείς στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς θα πετύχουμε το έργο μας! Χρειαζόμαστε όμως την εμπιστοσύνη του κόσμου για να προχωρήσουμε και έχω την αίσθηση πως καθημερινά την κερδίζουμε στην επαφή μας με τους πολίτες!

Σας ανησυχεί το ότι η κυβέρνηση δείχνει να σας αφήνει «νάρκες» όπως αποχωρεί, από τα δημοσιονομικά έως τη ΔΕΗ; Θα μπορέσετε να εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας;

Δεν μου αρέσει να λέω φράσεις τύπου «καμένη γη» κτλ. Δεν ανήκουν στο λεξιλόγιο της πολιτικής, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, τέτοιες φράσεις. Αναλαμβάνεις και κάνεις ό,τι μπορείς να διορθώσεις τα πράγματα. Η αλήθεια είναι όμως πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποχωρώντας, αφήνει ένα κράτος σε αποδόμηση. Κι αυτό δεν φαίνεται από τα δημοσιονομικά νούμερα, μόνο. Το βλέπουμε στη λειτουργία της αγοράς. Θα σας πω μόνο ένα πράγμα, κύριε Ευγενίδη, το πρώτο τρίμηνο της μετα-μνημόνιο εποχής, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι χειρότερο ακόμα και από την περίοδο του 2015 με τα capitalcontrols. Κι αυτό σας το λέω ως άνθρωπος που ζει στην πρώτη γραμμή της αγοράς καθημερινά. Συνεπώς, όταν τα έσοδα τα δικά μας έχουνε μειωθεί δραματικά, είναι φυσικό να μειώνονται και τα έσοδα του κράτους. Ειδικότερα για τη ΔΕΗ, θα σας σημειώσω ένα και μόνο στοιχείο για να συνειδητοποιήσουμε την καταστροφή της περιόδου Τσίπρα. Όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015, η χρηματιστηριακή τιμή της ΔΕΗ ήταν 2,5 με 3 δισ. και σήμερα είναι ψίχουλα. Αυτό τα λέει όλα. Εμείς, με το σχέδιό μας για την ανόρθωση της οικονομίας και την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης μέσα από τη μείωση της φορολογίας, των δαπανών, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και τη χρηστή διοίκηση, είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε.

Θα καταφέρει η ΝΔ να ανακόψει τις διαρροές προς τα δεξιά της και κυρίως προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου; Γιατί, το πόσα κόμματα θα είναι εντός Βουλής είναι μείζον για την αυτοδυναμία…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βράδυ των ευρωεκλογών, ξεκαθάρισε την πολιτική μας στρατηγική. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε και εντέλει να καταφέρουμε τη μη είσοδο Βελόπουλου και Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Γι’ αυτό και απευθύνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες και τους ζητούμε να σταθούν δίπλα μας και να μας εμπιστευθούν. Είναι ώρα, όσοι παραδοσιακοί υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια, έκαναν άλλες επιλογές ή απογοητευμένοι επέλεξαν να απέχουν, να επιστρέψουν στη ρίζα τους. Σήμερα, ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος για μια ισχυρή και πιο φωτεινή επόμενη ημέρα για την Ελλάδα. Σε οποιοδήποτε άλλο μικρό κόμμα διαμαρτυρίας, όπως η Ελληνική Λύση ή το ακροδεξιό ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, είναι ανοχή και ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Πώς αποφασίσατε να βάλετε υποψηφιότητα στον Δυτικό Τομέα; Έχετε μια διαδρομή στον επαγγελματικό στίβο. Γιατί να κάνετε το πέρασμα στην πολιτική;

Γιατί εδώ μένω, εδώ ζω, εδώ μεγαλώνω το παιδί μου, εδώ εργάζομαι ως δικηγόρος στο γραφείο μου στο Περιστέρι, εδώ είναι η οικογενειακή μας εμπορική επιχείρηση. Εδώ είμαι δημοτική σύμβουλος με τον δήμαρχο που άλλαξε το Περιστέρι και αποτελεί σύμβολο έργου και δουλειάς, τον Ανδρέα Παχατουρίδη. Εδώ είναι η ζωή μου! Γιατί υποψήφια, λοιπόν; Γιατί ένιωσα να πνίγομαι. Και εκεί που καθόμουν και συζητούσα με φίλους και συναδέλφους και τους παρότρυνα να βγουν μπροστά και να μιλήσουν, είπα πως πρέπει να το κάνω κι εγώ για εμάς! Ήρθε και η πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αμέσως είπα, ναι! Ξέρετε, όταν βιώνεις την αγορά και τις στρεβλώσεις της καθημερινά, όταν με ηρωισμό προσπαθείς να ανταποκριθείς στις δυσκολίες της επιχειρηματικότητας, όταν πληρώνεις 24% ΦΠΑ, 48% ασφαλιστικές εισφορές, 28% φόρο από το πρώτο ευρώ, οργίζεσαι. Καθημερινά δίνουμε μάχη πραγματική για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις μας και τις θέσεις εργασίας που έχουμε. Όλα αυτά, με «έσπρωξαν» να πω, «εδώ είμαι και τώρα θα μιλήσω για εμένα και για όλους όσους περνούν τα ίδια με εμένα».

Θα μπορέσει η ΝΔ, σε μια περιοχή που δεν είχε διαχρονικά ισχυρά ερείσματα, να κερδίσει στις εθνικές εκλογές; Διότι, στις ευρωεκλογές, ακόμα και με τη μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, έμεινε δεύτερη.

Στη Δυτική Αθήνα πετύχαμε έναν άθλο, κύριε Ευγενίδη. Καλύψαμε, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, διαφορές 15-20 μονάδων και καταφέραμε μάλιστα να κερδίσουμε και δήμους, όπως οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό, η Πετρούπολη, το Ίλιον, το Χαϊδάρι. Στους άλλους δήμους οι διαφορές ήταν ελάχιστες. Συνεπώς, η Δυτική Αθήνα έκανε ένα μεγάλο βήμα. Ξέρετε, εδώ, είμαστε περήφανοι άνθρωποι που δεν αντέχουμε το ψέμα. Παραμένουμε ακόμα γειτονιές. Οι επιχειρήσεις που έχουμε είναι μικρές και μεσαίες οικογενειακές εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις και όσοι ζούμε και επιχειρούμε, εδώ, βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά με τους εργαζομένους μας, είμαστε μια οικογένεια. Από εδώ, λοιπόν, ξεκίνησε η κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εδώ ο κόσμος της αξιοπρέπειας είπε πως τέρμα πια στην κοροϊδία και τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα. Θέλουμε αλήθειες, θέλουμε σχέδιο που να εξασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας, να στηρίζει τη μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση και να δίνει προοπτικές για ένα πιο σίγουρο και ασφαλές αύριο. Κι αυτά, εδώ στη Δυτική όχθη, πιστέψτε με, τα έχουμε περισσότερο ανάγκη. Η ανεργία χτύπησε τις περιοχές μας περισσότερο από ό,τι την υπόλοιπη Αττική, οι επιχειρήσεις εδώ κατά εκατοντάδες έβαζαν λουκέτα και άλλοτε αξιοπρεπείς άνθρωποι, με προγραμματισμό στη ζωή τους, βρέθηκαν στον δρόμο.

Τώρα όμως ξέρουμε πως μόνο μέσα από ένα σχέδιο ρεαλιστικό, κοστολογημένο, που ρίχνει το βάρος του στη μείωση της φορολογίας και στον περιορισμό των δαπανών, μπορούμε να ξεπεράσουμε τον κάβο. Κι αυτό είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια ισχυρή ανάπτυξη σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα!

Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa