Πολιτική

Ο Άδωνις ξεκαθάρισε : Δεν εφησυχάζουμε από τις δημοσκοπήσεις είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα

Σε πρόσφατες δηλώσεις ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει απότ ην μεγάλη διαφορά που έχει από την αντιπολίτευση στις δημοσκοπήσεις και είναι εδώ ώστε να λύνει προβλήματα.

Μιλώντας στον RealFM ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως  «Δεν μας εφησυχάζει καμία δημοσκόπηση και θέλω να είμαι ειλικρινής, από τη μία φυσικά η εμπιστοσύνη των πολιτών μας δίνει δύναμη και ευχαρίστηση, είναι φυσιολογικό για έναν πολιτικό αυτό, αλλά όχι δεν μας εφησυχάζει μπροστά μας έχουμε μεγάλη ανηφόρα, έχουμε χιλιάδες προβλήματα να λύσουμε και πιστεύω ότι δεν είναι ώρα για να κοιτάμε δημοσκοπήσεις».

Την ίδια στιγμής ανέφερε πως το 2020 ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και εξέφρασε την ανησυχία του για το 2021. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Δεν έχουν δοθεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσα χρήματα. Δεν υπάρχει πόρος που είχε στη διάθεση του το ελληνικό κράτος και δεν έχει διατεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους εργαζόμενους, στις επιχειρήσεις και γενικά στους πολίτες… Έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα και να ξέρετε δεν είναι τα οικονομικά μας σε θέση να δώσουμε πολλά περισσότερα. Και για τους εποχικούς υπαλλήλους έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουμε με κάποιον τρόπο να τους βοηθήσουμε και θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή ειδικά για τον χώρο του τουρισμού. Δηλαδή θα δοθεί και επιπλέον οικονομική ενίσχυση ακριβώς για τα ξενοδοχεία αυτά που δεν έχουν ανοίξει και ήδη έχουν τεράστια μείωση τζίρου… Δεν θέλω να πω ψέματα, δεν είναι άπειροι οι πόροι που διαθέτουμε. Είναι ζόρικα τα πράγματα».

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι όλα προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα. «Το μόνο πράγμα που έχουμε σταματήσει λόγω κορωνοϊού είναι τον διαγωνισμό για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτό το έχουμε σταματήσει γιατί δεν είναι μία καλή στιγμή για να πουλήσεις ένα αεροδρόμιο… Στο Ελληνικό η επίσημη έναρξη του έργου είναι αύριο, οι κατεδαφίσεις θα χρειαστούν κάποιους μήνες, εμείς έχουμε βάλει ως όριο τις 31 Οκτωβρίου μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω γιατί είναι 970 κτίρια. Στο διάστημα αυτό των κατεδαφίσεων υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί η απόφαση του ΣτΕ για τον διαγωνισμό για το καζίνο και να γίνει η μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία ΛΑΜΔΑ και μετά προχωράμε στις εκσκαφές»

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa