Κοινωνία

Ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης παρέλαβε την ηγεσία της αστυνομίας

Ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης παρέλαβε επισήμως σήμερα την ηγεσία του Αστυνομικού Σώματος στην τελετή στις εγκαταστάσεις την Αστυνομικής Ακαδημίας στους Θρακομακεδόνες, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο νέος αρχηγός αφού ευχαρίστησε το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς επίσης δήλωσε το όραμά του για ένα σύγχρονο Αστυνομικό Σώμα.

Ο κ. Καραμαλάκης τόνισε ότι «Έχοντας στη φαρέτρα μου το οικονομικό και χρηματοδοτικό οπλοστάσιο, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μου συνιστά η δυναμική μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα υλοποιηθεί, προκρίνοντας έναν ισχυρό επιτελικό και επιχειρησιακό χαρακτήρα, που θα δώσει νέα πνοή στη διοικητική οργάνωση του Σώματος».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε πως «η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, με την ταυτόχρονη απλούστευση, τον ανασχεδιασμό και την ψηφιοποίηση όλων των διοικητικών διαδικασιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες φιλικές προς τον πολίτη, προσεγγίζοντάς τον ψηφιακά, να υφίσταται αποτελεσματική διαλειτουργικότητα με υπηρεσίες άλλων Υπουργείων, αλλά και να απλοποιούνται μεθοδευμένα εσωτερικές διοικητικές διαδικασίες».

Παράλληλα ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ υπογράμμισε ότι «η επιτυχής διοικητική μεταρρύθμιση συνδέεται άρρηκτα και με την ορθή αξιοποίηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού»και δήλωσε ότι η «η ηθική και εργασιακή επιβράβευση της βέλτιστης απόδοσης του προσωπικού και η εξασφάλιση συνθηκών αξιοκρατίας σε όλη την ιεραρχική κλίμακα».

Ακόμα αναφέρθηκε και στο νέο ρόλο της αστυνομίας σε εθνικό επίπεδο λέγοντας ότι «ολοκληρωμένη διαχείριση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων, γεωστρατηγικής ιδίως σημασίας, όπως η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού, και η κατάρτιση στρατηγικών εθνικής ασφάλειας».

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER