Πολιτική

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφτηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την διάρκεια της συνάντησης δήλωσε ότι «Είναι τιμή για την Ελλάδα, αλλά θέλω να πω – γνωρίζοντάς σας καλά όλα αυτά τα χρόνια – ότι είσθε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Γνωρίζω την εμπειρία σας και γνωρίζω το όραμά σας. Ένα όραμα το οποίο συμβαδίζει με αυτά τα οποία πρέπει να υπηρετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Διότι η Ευρώπη των Περιφερειών – το πίστευα πάντα και το πιστεύω, από τότε που ήμουν Υπουργός Εσωτερικών το υποστήριζα –είναι η πιο κατάλληλη, πέρα από σκοπιμότητες πολιτικές και άλλες που υπάρχουν σε άλλα επίπεδα, να υπηρετήσει το μεγάλο Ευρωπαϊκό Όραμα, το όραμα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, το όραμα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Το οποίο δεν είναι άλλο από την ομοσπονδιακού τύπου Ευρώπη, βεβαίως πάντοτε με σεβασμό της Εθνικής Ταυτότητας και της Κυριαρχίας των Κρατών Μελών. Μιας ομοσπονδιακού τύπου Ευρώπης η οποία θα στηρίζεται στην Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, στο Κράτος Δικαίου, στην υπηρεσία του Κράτους Δικαίου και του Ανθρώπου. Μια Ευρώπη που – το έχω πει πολλές φορές – που δεν υπηρετεί μόνο τους Λαούς της».

Με την σειρά του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω κ. Πρόεδρε, για την σημερινή συνάντηση, την πρώτη μετά την ομόφωνη εκλογή μου στην θέση του Προέδρου των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και βέβαια θέλω να σας πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ, ως Έλληνας, για τον ρόλο που διαδραματίσατε και για την συμβολή σας, το 2015, προκειμένου η χώρα μας να μείνει σ΄αυτόν τον ευρωπαϊκό δρόμο, για να μπορούμε τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουμε, ως χώρα, στην Ευρώπη, στο μέλλον της Ευρώπης. Σε μια εποχή και σε μια συγκυρία πολύ κρίσιμη, για μας, αλλά και ταυτόχρονα κρίσιμη για την ίδια την Ευρώπη.

Η μάχη που θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια, και ως Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να ενδυναμώσουμε τον ρόλο και τον λόγο των Περιφερειών και των Δήμων στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει η Ευρώπη να έλθει πιο κοντά στους πολίτες, και οι πολίτες πιο κοντά στην Ευρώπη. Αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να δούμε, και αυτό είμαι αποφασισμένος να το κάνω, πως η Ελλάδα θα μπορέσει μέσα σ΄αυτό το μέλλον που έρχεται, να οικοδομήσει μια ακόμη καλύτερη και πιο στενή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa