Παρασκηνιακά

Ο Γαβράς έκανε «ποδαρικό» στο… Βαρουφάκης-TV!

Με πρώτο καλεσμένο του Γιάνη Βαρουφάκη τον γνωστό σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά ξεκίνησε χθες το βράδυ την λειτουργία του το ΜέΡΑ25 ΤV, το κανάλι του κόμματος στο YouTube.

Οι δύο άνδρες είχαν συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, για την πολιτική, την τέχνη και την προσωπική τους σχέση, για περισσότερο από μία ώρα. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του κόμματος, ο Γ. Βαρουφάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την έναρξη της εκπομπής, είπε ότι τo ΜέΡΑ25 ΤV ξεκίνησε «για να σπάσουμε τα στεγανά της τηλεόρασης με τρόπο βαθιά ριζοσπαστικό και προοδευτικό». Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, στη συνέχεια, απέτισε φόρο τιμής στην Χελίν Μπολέκ που πέθανε ύστερα από απεργία πείνας διαρκείας στις φυλακές της Τουρκίας, καθώς και στον Τζούλιαν Ασάνζ «που βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας στις φυλακές της Αγγλίας», αλλά και τον Περικλή Κοροβέση που έφυγε από τη ζωή χθες Σάββατο.

Ο Κώστας Γαβράς μίλησε για τις ταινίες του, τη σχέση του με το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, για τους νέους της χώρας μας που έχουν φύγει στα χρόνια των μνημονίων στο εξωτερικό και τους συναντά στην Γαλλία, μίλησε για την Σοβιετική Ένωση και την κατάρρευση της πίστης των ανθρώπων τότε για μια άλλη κοινωνία. Αναφέρθηκε ακόμη, στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο -που παρά την κρίση έχει καλό βηματισμό, αλλά που όπως είπε, χρειάζεται τη στήριξη του κράτους όπως συμβαίνει στην Γαλλία με τον Εθνικό Κινηματογράφο-, τη θέση της γυναίκας στις παραγωγές ταινιών και τη σύγχρονη μορφή αναπαραγωγής σεξιστικών προτύπων και τέλος τη σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη τον οποίο θεωρεί μοναδικό καλλιτέχνη και έχει την τιμή να του παίζει προσωπικά μουσική.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο sms της γνωριμίας του με τον Κώστα Γαβρά, όταν ο τελευταίος του έστειλε ένα μήνυμα το βράδυ του Ιουλίου του 2015 και τον ευχαρίστησε για την φιλία του.

Επόμενος καλεσμένος του Γιάνη Βαρουφάκη στην δεύτερη εκπομπή στις 20/4 για είναι ο Roger Waters των PinkFloyd.

Δείτε την πρώτη εκπομπή

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER