Πολιτική

Ο Γιούνκερ υμνεί Σχοινά, «θάβει» Βαρουφάκη και απαντά αν θα τα ‘πινε με Μητσοτάκη και Τσίπρα!

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στο «Έθνος» για τους Έλληνες πολιτικούς.

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε «φίλους» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε ερώτηση με ποιον θα πήγαινε για ποτό απάντησε και με τους δύο ταυτόχρονα.

Ο ίδιος μίλησε και για την συμβολή και την προσφορά του Μαργαρίτη Σχοινά τις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα υπογραμμίζοντας πως «αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κρατήσει ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα, αυτός είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Με ενθάρρυνε να κρατήσω την πίστη μου για την Ελλάδα».

«Όλο αυτό το διάστημα της θητείας μου πραγματοποίησα τουλάχιστον 50 συναντήσεις με τους Έλληνες πρωθυπουργούς, μέρες και νύχτες, με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. Ποτέ δεν μέτρησα τα τηλεφωνήματα που είχα με τους αξιωματούχους και Έλληνες φίλους μου. Ήταν δύσκολες συζητήσεις με τους πρωθυπουργούς, με τους υπουργούς Οικονομικών. Και δεν εννοώ τον Βαρουφάκη, γιατί τον έχω συναντήσει μόνο για 10 λεπτά – προφανώς ήταν αρκετά για να γράψει βιβλίο- αλλά δεν με εντυπωσίασε. Αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν με τους άλλους Ευρωπαίους. Έπρεπε να πείσω τους Έλληνες να εφαρμόσουν και να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους. Αλλά μετά έπρεπε να πείσω και τους άλλους. Και αυτό ήταν πιο δύσκολο κομμάτι» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει ο Γιούνκερ, στην συγκεκριμένη περίοδο ο τότε ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρoυφάκης δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο. «Νομίζω ότι δεν πρέπει να πέρασα πάνω από 10 λεπτά μαζί του. Ο χρόνος αυτός ήταν βέβαια αρκετός για να γράψει βιβλία. Δεν συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις και στο βιβλίο του- που δεν το διάβασα- λέει ότι είμαι παντελώς άχρηστος”. “Επιτρέψτε μου να του ανταποδώσω το κομπλιμέντο»  συμπληρώνει.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa