Περιφέρειες - Δήμοι

Ο δήμαρχος Καλλιθέας αδυνατεί να απορροφήσει κονδύλια!

Μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γ.Σ ΚΑΛΛΙΘΕΑ στο ΣΙΝΕ ΚΑΛΥΨΩ στις 11 Φεβρουαρίου 2019, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης απευθύνθηκε από μικροφώνου δημόσια στον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κάρναβο έκανε μια σημαντική αποκάλυψη:

«Ζήτησα από τον Δήμαρχο, εδώ και καιρό, να χρηματοδοτήσω όλα τα αθλητικά έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος σας αλλά δεν μου έστειλε καμία πρόταση». Άναυδοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση.

Η αποκάλυψη αυτή του Υφυπουργού Αθλητισμού εξόργισε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του αθλητισμού της πόλης αφού όλοι γνωρίζουν την άσχημη κατάσταση που βρίσκονται οι Αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλλιθέας, όπως τα γήπεδα της παραλίας, ο χώρος της ενόργανης γυμναστικής, οι εγκαταστάσεις της πάλης, το Γυμναστήριο του ΑΤΛΑΝΤΑ, το κλειστό του ΕΣΠΕΡΟΥ κ.α. χώροι που χρήζουν άμεσης ανακατασκευής και αποτελεί το πάγιο αίτημα των Συλλόγων της πόλης μας.

Να τονιστεί ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις τραυματισμού των αθλητών από τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι αθλητικοί χώροι οι δε αθλητικοί σύλλογοι επανειλημμένως έχουν διαμαρτυρηθεί στην διοίκηση για την άσχημη αυτή κατάσταση.

Ο κ. Κάρναβος, έντονα ταραγμένος, προσπάθησε να δικαιολογηθεί επίσης από μικροφώνου, με επιχειρήματα του τύπου: «Δεν έχουμε το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, οι υπηρεσίες είναι αποψιλωμένες και ότι εγώ ζήτησα να κάνει μελέτες η Γ.Γ. Αθλητισμού»!

Με την τοποθέτησή του τα έκανε ακόμα πιο μούσκεμα, αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι η αρμοδιότητα μελετών για τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκει στην τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και όχι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Απέφυγε βέβαια να αναφέρει ότι ο ίδιος έχει αποψιλώσει την τεχνική υπηρεσία του Δήμου με αποσπάσεις μηχανικών στον ανενεργό μέχρι στιγμής Σύνδεσμο Δήμων Νότιου Τομέα Αττικής που δημιούργησε και ότι ο ίδιος έχει κάνει ένα σωρό απευθείας αναθέσεις μελετών σε μηχανικούς (απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας) για θέματα χωρίς καμία ουσιαστική ωφέλεια για τους δημότες.

Ανάλογη απώλεια κονδυλίων υπάρχει σε πολλούς δημοτικούς τομείς όπως πχ με το ελεύθερο wifi (έξυπνη πόλη) στην Καλλιθέα το οποίο θα χρυσοπληρώσει ο δήμος αδυνατώντας να καταθέσει ακόμα και μια απλή αίτηση για να απορροφήσει τα κονδύλια της ευρωπαϊκής ένωσης που υπήρχαν δωρεάν.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κάρναβος με συνεχή και εύκολα ψέματα, όπως το παραπάνω, δηλώνει περήφανος για μερικά βαμμένα δάπεδα αθλητικών χώρων και διατυμπανίζει ενόψει εκλογών στις ομιλίες του, ότι δεν άφησε κονδύλι για κονδύλι αναξιοποίητο.
Διαψεύδεται συνεχώς. Αποδεικνύεται περίτρανα και από επίσημα χείλη η πλήρης ανικανότητα της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας να κάνει μελέτες για να αξιοποιήσει τα κονδύλια των υπουργείων αλλά και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η τραγική αποκάλυψη του Υφυπουργού Αθλητισμού προκαλεί τεράστια ερωτηματικά στους πολίτες για το πραγματικό μέγεθος της υποβάθμισης που οδηγεί τον δήμο Καλλιθέας ο κ. Κάρναβος όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: kallitheapress.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa