Παρασκηνιακά

Ο διάλογος Μητσοτάκη με μια προσφυγοπούλα από την κατάληψη του City Plaza

Κατά την διάρκεια του Athens Democracy Forum ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε ερώτηση από μια προσφυγοπούλα η οποία διέμενε στην κατάληψη του City Plaza.

Η προσφυγοπούλα ρώτησε τον πρωθυπουργό ποια θα είναι η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά το προσφυγικό. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και της απάντησε λέγοντας ότι « κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης για όσους ζητούν άσυλο». Την ίδια στιγμή τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχθεί να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης οι πρόσφυγες από παράνομα κυκλώματα και να τοποθετούνται σε κτίρια υπό κατάληψη από αναρχικούς, όπου η αστυνομία δεν είχε παρέμβει ποτέ και όπου ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Άμεσα ο πρωθυπουργός άμεσα ρώτησε σε ποια δομή θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν η κοπέλα και η οικογένειά της. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι οι αιτήσεις για το άσυλο θα διεκπεραιώνονται πολύ πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν και κάθε αίτηση θα κρίνεται ατομικά και όχι συνολικά. Παρ’ όλα αυτά όμως ο κ. Μητσοτάκης της είπε ότι «αν ο στόχος σας είναι να έρθετε στην Ελλάδα σε αναζήτηση ενός καλύτερου οικονομικού μέλλοντος φοβάμαι πως δεν είμαστε σε θέση ως χώρα να σας φιλοξενήσουμε».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa