Κόσμος

Ο Ερντογάν ακύρωσε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του στην Κωνσταντινούπολη – Τι συνέβη;

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδίαζε να κάνει 39 προεκλογικές ομιλίες στην Κωνσταντινούπολη εν όψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου. Ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε να πάρει όλο το «παιχνίδι» πάνω του έτσι ώστε να εκλεγεί δήμαρχος στην Πόλη ο «εκλεκτός» του, αλλά τελικά αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις παρουσίες του.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση. Η δικαιολογία από κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, είναι ότι θέλουν να προβληθεί ο Γιλντιρίμ, ο οποίος διεκδικεί τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης και αυτόν θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες.

Φαίνεται πως ο Ερντογάν πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά τη σύγκρουση με τις ΗΠΑ για τα F-35 και τους S-400 και τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει η Τουρκία.

Από την άλλη υπάρχουν και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπου ουσιαστικά κρίνεται το ενεργειακό μέλλον της γειτονικής χώρας. Ο συγκεκριμένος μήνας είναι εξαιρετικά δύσκολος για τη χώρα, αναμένεται να κρίνει πολλά και ίσως ο Ερντογάν να θέλει να ρίξει το βάρος εκεί.

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα θα γίνει και έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί και συζητηθεί αν θα πάει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η πλευρά του Ερντογάν φαίνεται πως θέλει να ρίξει τους τόνους στην Κωνσταντινούπολη. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι ακυρώθηκε και η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιεί παραδοσιακά εκεί ο Τούρκος Πρόεδρος και μαζεύει μέχρι και ένα εκατομμύριο κόσμο.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa