Κόσμος

Ο Ερντογάν καταδικάζει την βία εναντίον των «κίτρινων γιλέκων»

Στα «Κίτρινα Γιλέκα» και την αντιμετώπισή τους από την αστυνομία αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του.

«Κοιτάξτε λίγο τι κάνουν οι αστυνομικοί εκείνων που επικρίνουν τους δικούς μας αστυνομικούς» τόνισε μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, επισημαίνοντας ότι «η αταξία βασιλεύει στους δρόμους πολλών ευρωπαϊκών χωρών, αρχής γενομένης από το Παρίσι. Οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες αφθονούν από εικόνες με πυρπολημένα αυτοκίνητα, λεηλατημένα καταστήματα, της βιαιότερης απάντησης της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών».

Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι η Τουρκία κατά «των σκηνών χάους που προκαλούν οι διαδηλωτές και κατά της υπέρμετρης βίας εναντίον τους», ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη έχει αποτύχει «στη δοκιμασία της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας».

Τέλος, επισήμανε ότι «εκείνοι που υποκίνησαν τα αντιμεταναστευτικά και αντιισλαμικά κινήματα για χάρη του πολιτικού λαϊκισμού έπεσαν στην ίδια τους την παγίδα», καθώς «τα τείχη της ασφάλειας και της ευημερίας δεν κλονίζονται από τους μετανάστες ή τους μουσουλμάνους, αλλά τους ίδιους τους Ευρωπαίους πολίτες».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa