Κόσμος Πολιτική

Ζάεφ: Η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την πεποίθησή του ότι η οι Έλληνες βουλευτές θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραζ Ζάεφ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Η δήλωση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά μετά την έγκριση της Συνθήκης από τη Βουλή της γείτονος χώρας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι Έλληνες βουλευτές θα αναγνωρίσουν τον σπουδαίο ρόλο τους σε αυτή την ιστορική στιγμή. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία και θα είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε  ο Ζόραν Ζάεφ, ενώ υποστήριξε ότι η επισφράγιση της συμφωνίας θα δώσει τέλος στην απομόνωση και τις παρεξηγήσεις.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή και θα τονώσει την οικονομία των δύο χωρών. Όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, θα ενημερώσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω ρηματικής διακοίνωσης για το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, ενώ υπογράμμισε ότι τα κείμενα της Συμφωνίας και του εφαρμοστικού νόμου του Συντάγματος θα αναρτηθούν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι», ωστόσο αναγνώρισε την πικρία αλλά και την υπερηφάνεια της πλειοψηφίας των πολιτών σχετικά με την συγκεκριμένη απόφαση. Τέλος, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αποκάλυψε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς «δεν επιθυμεί να παραμείνει στην κοινωνία κανένα ίχνος άρνησης ή εκβιασμού».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ