Αθλητικά Κορωνοϊός

Ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που απέσυρε τους αθλητές του από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που αποσύρει τους αθλητές του από τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, η Αυστραλία παροτρύνει τους αθλητές της χώρας να ετοιμαστούν για τους Αγώνες για το 2021.

Κάτω από αυτές και άλλες πιέσεις έχει ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για την αναβολή των Αγώνων στο Τόκιο εξαιτίας του κορωνοϊού. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένεται να πάρει την απόφασή της σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι οι αγώνες μπορεί να αναβληθούν.

Δείτε την ανάρτηση του Καναδά στο Twitter που επισημαίνει ότι η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών είναι πάνω από όποιες δυσκολίες προκύπτουν από αυτή την απόφαση.

Η ανακοίνωση της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής

«Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή, υποστηριζόμενες από τις Επιτροπές Αθλητών, τους Εθνικούς Αθλητικούς Οργανισμούς και την Κυβέρνηση του Καναδά, έχουν πάρει τη δύσκολη απόφαση να μην στείλουν καναδικές ομάδες στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2020.

Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναβάλουν τους Αγώνες για ένα χρόνο και τους προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας για να βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που θα προκύψουν από τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων.

Ενώ αναγνωρίζουμε τις περιπλοκές που θα φέρει μια αναβολή, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών μας και της παγκόσμιας κοινότητας.

Δεν πρόκειται μόνο για την υγεία των αθλητών – πρόκειται για τη δημόσια υγεία. Με τον COVID-19 και τους κινδύνους που έχει αυτός, δεν είναι ασφαλές για τους αθλητές μας και την υγεία και την ασφάλεια των οικογενειών τους και της ευρύτερης καναδικής κοινότητας για τους αθλητές να συνεχίσουν την προπόνησή τους ενόψει αυτών των Αγώνων.

Μάλιστα, είναι κόντρα στις συμβουλές για τη δημόσια υγεία που προτρέπουμε να ακολουθήσουν όλοι οι Καναδοί».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa