Κορωνοϊός Πολιτική

Ο κορωνοϊός έβαλε τέλος στις πτήσεις από τη Γερμανία και Ολλανδία από και προς την Ελλάδα

Τέλος και στις επιβατικές πτήσεις από και προς τη Γερμανία και την Ολλανδία βάζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με την 5η κατά σειρά ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ολλανδία και τη Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα ξεκινά από αύριο Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί έως τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί. Για το διάστημα αυτό αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια των εν λόγω χωρών. Ειδικά όσον αφορά τη Γερμανία, επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως και με τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜS που εξέδωσε η ΥΠΑ, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

Να σημειώσουμε ότι έως τώρα έχουν επίσης απαγορευτεί οι πτήσεις από και προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

Ξεκαθάρισε ο Χαρδαλιάς: «Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό» – Κάποιοι δεν δίνουν τα στοιχεία τους

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa