Κορωνοϊός Κόσμος

Ο κορωνοϊός κατάφερε και εξέλεξε κυβέρνηση στο Βέλγιο

Μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊού οι Βέλγοι πολιτικοί κατάφεραν να συνεννοηθούν και να δημιουργήσουν κυβέρνηση. Το Βέλγιο από το 2018 δεν έχει επίσημη κυβέρνηση καθώς οι διαδοχικές εκλογές που έγιναν δεν κατάφεραν να δώσουν κάποια πλειοψηφία κι οι πολιτικοί δεν προχώρησαν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Έπειτα από τη θετική ψήφο στη Βουλή των Αντιπροσώπων χθες βράδυ, η Γερουσία ενέκρινε με τη σειρά της σήμερα το πρωί ένα σχέδιο νόμου που πλαισιώνει αυτό τον έκτακτο τρόπο λειτουργίας. Η κυβέρνηση του Βελγίου μπορεί στο εξής να νομοθετεί με βασιλικό διάταγμα για μια σειρά μέτρων έκτακτης ανάγκης τα οποία θα σχετίζονται με την καταπολέμηση της επιδημίας καθώς και τις οικονομικές επιπτώσεις.

Η συμφωνία των πολιτικών κομμάτων έχει διάρκεια τριών μηνών αλλά η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει στα τέλη Ιουνίου από το Κοινοβούλιο Βελγίου μια ταυτόσημη παράταση. Εκτός από τις αγορές ιατρικού υλικού, αφορούν μια σειρά μέτρων οικονομικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τη διακοπή της δραστηριότητάς λόγω του κορωνοϊού.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa