Πολιτική

Ο Κουμουτσάκος αποκάλυψε ότι η Τουρκία απειλούσε με ένταση στο Μεταναστευτικό από τον Οκτώβριο

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος αποκάλυψε σήμερα ότι η Τουρκία είχε απειλήσει από τον Οκτώβριο ότι θα χρησιμοποιήσει γεωπολιτικά το Μεταναστευτικό από τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις απειλές του Τούρκου Υπουργού  Εσωτερικών οι οποίες δείχνουν ότι η Τουρκία είχε σχέδιο για εκμετάλλευση των μεταναστών προκειμένου να επιτύχει γεωστρατηγικούς της  στόχους. «Το διαπίστωσα εγώ ο ίδιος στις 4 Οκτωβρίου κατά την επίσκεψή μου στην Άγκυρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος και συνέχισε λέγοντας ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού απείλησε ανοικτά με άνοιγμα των συνόρων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου είπε ότι θα  σας στείλω 50.000 την Κυριακή και 70.000 τη Δευτέρα. Τότε τι θα κάνουν;».

Τέλος ο κ. Κουμουτσάκος κατέληξε λέγοντας ότι «Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα. Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa