Πολιτική

Ο κύβος ερρίφθη! Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η πρόταση Μητσοτάκη για ΠτΔ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη ανακοίνωσε πως η πρότασή του για την επόμενη ΠτΔ είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η πρόταση του πρωθυπουργού μετά και τη Συνταγματική Αναθεώρηση θεωρείται δεδομένο πως θα υπερψηφιστεί καθώς η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 158 έδρες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Με ευθύνη, τόλμη και αισιοδοξία ανακοινώνω την επιλογή μου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι εύκολη επιλογή, ο Πρόεδρος συγκεντρώνει την ομοψυχία του Έθνους. Πρέπει να διαθέτει γνώσεις, κύρος. (…) Όλοι μαζί ανοίγουμε παράθυρο στο μέλλον. Ο πολίτης είναι γένος αρσενικού, η Δημοκρατία είναι γένος θηλυκού».

Ποια είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου:

Η κ. Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000). Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001).

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa