Αυτοκίνητο Πολιτική

Ο Κώστας Τασούλας έκανε test drive στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Βουλής (ΦΩΤΟ)

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας παρέλαβε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-Golf της VW εγκαινιάζοντας και επίσημα το πέρασμα του κοινοβουλίου στην ηλεκτροκίνηση.

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε και το πρώτο test drive του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες έγινε η ανανέωση του στόλου των βουλευτικών αυτοκινήτων, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους βουλευτές Αττικής να μισθώσουν αν το επιθυμούν ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου τριάντα μέλη του κοινοβουλίου έχουν ήδη προχωρήσει στη μίσθωση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με τον κ. Τασούλα να εκτιμά ότι σύντομα ακόμα περισσότεροι βουλευτές θα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη κίνηση.

Το ΙΧ που παρέλαβε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι αυτόματο, πλήρως αθόρυβο, ενώ η ιπποδύναμή του ανέρχεται σε 136 άλογα. Με πλήρη φόρτιση μπορεί να διανύσει εντός πόλης έως και 240 χιλιόμετρα ενώ σε συνθήκες ταξιδιού η αυτονομία πέφτει στα 200 χιλιόμετρα. Προκειμένου, δε, η Βουλή να δεχθεί τον ηλεκτροκινούμενο στόλο εξόπλισε το υπόγειο πάρκινγκ της με πέντε σημεία φόρτισης.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa