Παρασκηνιακά

Ο μήνας που θα κρίνει αν η κυβέρνηση κερδίσει το μεγάλο στοίχημα του 2020

Η έως τώρα ανταπόκριση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στον οικονομικό σχεδιασμό της  κυβέρνησης, δίνει «πατήματα» στο οικονομικό επιτελείο  για να υπερασπιστεί τους υπολογισμούς του και το πλάνο της επόμενης χρονιάς.

Στις  5 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση του Euroworking Group, θα γίνει το πρώτο επίσημο «τζαρτζάρισμα» και μένει να διαπιστωθεί πώς ακριβώς θα απευθυνθεί ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ δύο ημέρες αργότερα.

Σε αυτό το διάστημα του ενός μήνα, όπως σημειώνει το iefimerida.gr, το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να αποστέλλει πληροφορίες, διευκρινίσεις και στοιχεία στους Θεσμούς, για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα συνοδεύσει τον Προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην υπάρχουν «γκρίζες» ζώνες.

Στις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η 4η αξιολόγηση από τους Θεσμούς, ενώ το κρίσιμο crash test θα γίνει στο Euroworking Group της 26ης Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθούν τα συμπεράσματα της αξιολόγησης.

Στις 7 Οκτωβρίου, το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στο Eurogroup, ενώ την ίδια ημέρα θα φτάνει στη Βουλή το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, ο οποίος θα έχει «χτιστεί» πάνω στη δέσμευση για πλεόνασμα 3,5%, ανεξαρτήτως του τι θα μπορούσε να συμβεί στη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το πραγματικό στοίχημα για το 2020, είναι να «χωρέσει» ελαφρύνσεις, με ένα κόστος που μπορεί να ξεπερνά τα 1,7 δισ ευρώ, χωρίς να «πειράξει», μάλιστα, το αφορολόγητο. Το υπουργείο Οικονομικών κρατά πολύ χαμηλά τους τόνους, γνωρίζοντας ότι οι διαβουλεύσεις από εδώ και πέρα απαιτούν χειρουργικού τύπου χειρισμούς.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa